Playlist nunta
Playlist nunta

PROGRAM MUZICA NUNTA – VARIANTA CLASICA

 

Fiecare nunta este diferita, prin urmare fiecare playlist are caracteristicile lui. Exista insa anumite elemente care pot fi considerate standard. Pornind de la aceasta idee, va vom prezenta mai jos un program muzica nunta, realizat in baza experientei noastre.

 

Pentru ca la nunta dumneavoastra, muzica sa fie exact asa cum va doriti, va sugeram sa parcurgeti aceasta lista, dupa care sa ne transmiteti elementele care v-au placut, precum si cele, pe care nu le doriti in playlist-ul final.

 

Primirea Mirilor - Mendelssohn Bartholdy – Mars Nuptial

 

Primirea Invitatilor - Cavaleria Rustiacana – Mars Primire

 

Caffe Concert - Muzica ambientala, saxofon, pian, vioara, nai – aprox. 1 ora

 

Servirea Aperitivului, se poate anunta printr-un mars specific astfel incat invitatii sa pofteasca la masa (recomandat in special atunci cand ospatarii restaurantului au program de prezentare a mancarii)  sau se mai poate continua programul de dans cu inca cateva piese pana cand mancare este servita tuturor invitatilor. In timpul mesei se poate pune orice gen muzical doriti atat timp cat este vorba despre piese mai lente “de ascultat”. Noi recomandam pentru servirea aperitivului un program muzical compus din slow-uri cantate de catre artisti renumiti precum: Julio Iglesias, Vaya Con Dios, Richi E Poverri, Celentano, Al Bano and Romina, BZN, Smokie, UB40, Bob Marley, Queen etc.

 

Valsul Miresei - Noi recomandam ca acest dans sa fie dupa servirea aperitivului. Avantajele sunt urmatoarele: – invitatii au mancat (multi dintre ei ajung infometati la restaurant) – se realizeaza un moment pe ring, care face mai usoara ridicarea invitatilor la dans. la sectiunea Top 100 de melodii pentru deschiderea serii va oferim cateva sugestii pentru valsul miresei. Dupa valsul miresei se invita si nasii pe ringul de dans daca acestia doresc sa danseze, daca nu, se trece la punctul urmator.

 

Momentul in care toata lumea este invitata la dans. Piesa este tot una slow, romaneasca sau straina (explicatia este ca invitatii se ridica mai usor la dans, pe o piesa lenta). Cateva exemple:

 

Ion Suruceanu – Ce seara minunata

 

Julio Iglesias – El bacalao

 

Bryan Adams – Everything I Do

 

Programul de dans numarul 1

Dupa una sau doua piese slow incepe cu adevarat distractia. In principiu sunt doua directii pe care se poate porni:

 

Muzica (1) disco anii ’80 ’90 sau, (2) muzica populara.


Muzica populara de nunta variaza foarte mult in functie de originea invitatilor, varsta lor si nu in ultimul rand de preferintele mirilor. In acest playlist noi vom  folosi muzica populara din toate zonele tarii, asa cum se cere, de regula, la o nunta in Bucuresti.

 

Programul de muzica populara incepe cu o hora mai lenta si treptat ritmul este crescut pana la o sarba ritmata. Durata programului variaza foarte mult in functie de reactia publicului. Rolul dj-ului este acela de a urmari persoanele aflate pe ringul de dans si de a sesiza semnele de oboseala, de plictiseala, de placere, de bucurie etc, pentru a reusi sa inteleaga cat mai bine atmosfera si pentru a  anticipa dorintele muzicale ale invitatilor.

 

Dupa programul de populara este recomandata o piesa lenta de trecere la genul urmator; in acest fel raman pe ring persoanele care au dansat muzica populara desi acum sunt obosite dar in acelasi timp se ridica la dans si alti invitati. Dupa cum am mai spus, pe o piesa lenta invitatii se ridica mai usor la dans.

 

In functie de timpul ramas pana la servirea felului urmator de mancare, care de regula este pestele, se continua programul cu inca o serie de muzica oldies, disco, pop, latino sau populara.

 

Servirea Pestelui

 

Se poate anunta printr-un mars specific,la fel ca in cazul aperitivului sau se poate continua programul de dans cu inca cateva piese pana cand mancare este servita tuturor invitatilor. In timpul mesei se poate pune muzica populara de ascultat, slow-uri internationale. Recomandarea noastra este un colaj cu muzica instrumentala greceasca (consideram ca ritmurile mediteraneene se potrivesc cu servitul pestelui).

 

Mars peste

 

Colaj de muzica greceasca instrumentala

 

Programul de dans numarului 2

 

Cuprins intre peste si sarmale, este inceput de regula cu o romanta Ex: Gabriel Dorobantu, Madalina Manole, Catalin Crisan etc. Structura programului este urmatoarea populara-disco,pop,latino,dance-populara. Muzica populara folosita se bazeaza pe principiul descris mai sus. Programul de muzica disco,pop,latino,dance este caracterizat prin piese ritmate si foarte ritmate. Daca printre invitati se regasesc multi tineri se pot incerca si cateva hit-uri dance actuale.

 

Servirea sarmalelor

 

In timpul mesei de regula se asculta muzica populara si de petrecere mai lenta. Cateva exemple ar fi: Irina Loghin, Mircea Rusu, Gica Petrescu, Maria Tanase etc.

 

Programul de dans numarul 3

 

In general este caracterizat prin multa muzica populara si piese grecesti sau arabesti.

 

Servirea Fripturii

 

Pentru servirea fripturii se recomanda muzica lautareasca, populara de ascultat si piese cu care publicul interactioneaza, spre exemplu piesa “Cine-i Nascut in ….”

 

Mars friptura urmat de muzica lautareasca.

 

Programul de dans numarul 4

 

Aici in general se deosebesc 2 cazuri. 1) atunci cand majoritatea invitatilor se afla la varsta a 2-a, programul muzical o sa contina populara si muzica veche. 2)atunci cand printre invitati se afla si multi tineri se poate incerca si o suita da muzica noua de genul hit-urilor de la radio.

 

Primirea Tortului

 

Se anunta printr-un mars, dupa care urmeaza clasicul “La multi ani”. In general dupa primirea tortului urmeaza o suita de piese slow.

 

Mars tort urmat de multi ani traiasca

 

Obiceiurile

 

Cele mai des intalnite in Bucuresti sunt, aruncarea buchetului (noi recomandam piesa Beyonce – All the single Ladies), voalul Miresei (piesa “Ia-ti mireasa ziua buna”), hora miresei (o hora instrumentala ritmata) si uneori jarteaua (piesa “Joe Cocker – You can leave your hat on”).